Националните курорти остават най-предпочитани от туристите през летните месеци, съобщи

...
 Националните курорти остават най-предпочитани от туристите през летните месеци, съобщи
Коментари Харесай

Слънчев бряг пръв сред морските ни курорти

 Националните курорти остават най-предпочитани от туристите през летните месеци, заяви в предаването " Седмицата " по Дарик отрасловият министър Николина Ангелкова. Статистиката демонстрира, че макар дебатите, " Слънчев бряг " досега е осъществил 9% растеж на посетителите. " Не бих споделила, че е гръмък курорт. По-скоро има елементи, обособени за занимания ", разяснява министърът на туризма, само че акцентира, че законът би трябвало да се съблюдава от всички.
Курортът " Албена " регистрира растеж от 8 на 100 по отношение на предходната година, толкоз е и нарастването в " Константин и Елена ", а " Златни пясъци " е посрещнал с 4% повече туристи. Според министъра на туризма изпращаме сполучлив летен сезон, който бележи растеж на туристите 8%. Значително нарастване има на посетителите от Англия, които са с 31% повече от предходната година. Повече са туристите и от Полша, Чехия, Германия, Унгария, Турция.

" България се постанова като разпознаваема дестинация, която предлага качество. Това не го споделям аз, бяхме осведомени на среща с водещи туроператори, които вършат доста детайлни разбори какво намират техните клиенти в дадена дестинация ", изясни Николина Ангелкова.

Тя уточни, че министерството създава разнообразни дестинации за винен и гурме туризъм, както и белнео и СПА направления, с цел да бъде по-цялостен туристическият ни артикул. Ангелкова уточни, че страната ни ще бъде наградена с влиятелната премия " Сокол ", която се присъжда от Обединените арабски емирства за качеството, което предлага туристическата дестинация.

Николина Ангелкова не пожела да разяснява присъдата, която бе постановена на шведския екскурзиант, ритнал камериерка в " Слънчев бряг ". " Личното ми мнение е, че санкцията е ниска. Ако такава е записана в закона, сигурно би трябвало да се създадат промени ", уточни тя.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР